به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، تنوع گونههای کشاورزی گزینههای گوناگونی را برای حفظ تنوع غذایی پیشروی انسان قرار داده و به کشاورزان این امکان را میدهد که علاوه بر تولید محصول بیشتر و درآمد بالاتر، منابع طبیعی را که حیات انسان به آنها وابسته است نیز حفظ کنند.
در بیانیه این اتحادیه آمده است: اکنون زمان آن رسیده که مزرعهها را برای تولید محصولات سالم با اکوسیستمهای احیاشدنی از نو بسازیم و محصولات متنوعی تولید کنیم.
از آنجا که حفظ تنوعزیستی از جنبههای تغذیه، محیط زیست و اقتصادی حائز اهمیت است لذا انجام پروژههای هدفمند در این راستا میتواند ضمن تقویت این منافع، فقر و گرسنگی را نیز کاهش دهد.
در سال 2012 میلادی، اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN)، همایشی با عنوان «فراخوان همکاری کشاورزی و حفاظت همگانی از محیط زیست» به منظور بررسی این امر مهم برگزار کرد.
این اتحادیه تاکید دارد که اگر میخواهیم راهحلهای بلندمدت و پایدار برای تولید خوراک، تغذیه و حفاظت از تنوع زیستی پیدا کنیم، دو بخش کشاورزی و حفاظت از محیط زیست باید با یکدیگر همکاری جدی داشته باشند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت، عامل اصلی در حفاظت از طبیعت و کشاورزی، تشخیص نقش تنوعزیستی در معیشت، تولید غذا و تغذیه انسان است.
تنوع گونههای کشاورزی نه تنها از اصول مهم زندگی و امرار معاش بر روی زمین است بلکه اساس سلامت و احیای اکوسیستمهای طبیعی و حفاظت از تنوعزیستی نیز به شمار میرود.